Технокон ООД
Транспортните ленти и ремъци

За нас

 

Фирма "Технокон"ООД е наследник на многогодишен опит в областа на ремъците и транспортни ленти за леката и тежка промишленост.

От своето основаване,стремежът за натрупване на знания и опит винаги е бил движестият елемент във фирмата. 

Началото е дадено през 1997г. със създаване на фирма "Римтех"ООД - дистрибутор за България на фирмата "Leder Beltech" - Швейцария за плоски и тангенциални ремъци с марката Rapplon, а в последствие и на "Verseidag Beltech" - Германия за транспортни ленти от PVC,PU,Elastomer,Силикон,Тефлон,Гума и други.

 

Новото хилядолетие бива белязано от сливания и реформи,както в семейството на Ammeraal така и в България, за да бъде достигнат нов формат през 2019г. ,в който водещи световни лидери във областа на производството на транспортни ленти и синхронни ремъци,като фирмите "Ammeraal Beltech" - Нидерландия и "Megadyne" - Италия да се обединят в нов пазарен лидер .

Понастоящем, ние сме единствени официални представители на холдинга  "AMMEGA"  включващ брандовете: "Ammeraal Beltech ","Uni Chain" ,"Megadyne",Sampla,"Mapelli"  и др. ,специализиран в разработването и производството на термопластични ремъци и ленти предназначени за индустрията,характеризиращи се с високо качество и дълъг експлоатационен живот .

В допълнение,фирма "Технокон"ООД е официално представлява и фирмa Volta Belting на българския пазар,пионер и лидер в производството на продукти от хомогенен термопластичен PU.

Други наши партньори  са фирмите: "Mitsuboshi" - Япония,"Flexco" - Германия,"Nitta" - Япония,"Reveyron - Франция, "TREX" - Холандия ,"Transnorm" - Германия ,Astin - Италия и др.

През последните години ,фирма "Технокон"ООД многократно разшири своята номенклатура на склад, инвестира в модерен сервиз  и квалифицирани служители, с които е в състояние  да отговори на нуждите на българския пазар..